Silverringar
Silverringar - för vardagen & framtiden

Du har säkert en silverring som du har burit i vardagen under många år.
En ring som du känner dig naken utan. Smycken och framförallt ringar är betydelsefulla och personliga. 
Med tiden formar sig en ring i äkta silver efter ditt finger. Kroppsvärmen gör att silvret anpassar sig efter ditt finger. Ringen blir en del av dig. Fint, eller hur!
Alla ädelmetaller, inklusive silver, får med tiden små repor och märken. Ringen får patina. Se reporna på din silverring som små berättelser från ditt liv.
Vill du ge din silverring en nystart går silver alltid att polera upp och laga. Mila Silver erbjuder lagning och polering av ringar köpta på Mila Silver. 

Så tar du hand om dina silverringar

Visste du att silver behåller sin vithet och renhet bäst när det används regelbundet?
Så använd dina ringar ofta. En silverring kan du använda när du tränar, duschar och sover. (Undvik att bada i klorerat vatten och kontakt med starka vätskor som parfym och spray.)
Kanske har du fler ringar än handens fingrar som inte kan användas regelbundet. Ringar som blir liggande börjar med tiden oxidera. Ytan blir mer grå än vit och silvret ser lite grådassigt ut. 
Kassera eller glöm inte bort dessa ringar! En silverring kan alltid rengöras och putsas upp. 
Ibland kan ljummet vatten och en droppe diskmedel räcka. Då försvinner smuts och fett från huden. Annars är putsmedel för silver mycket effektivt. Använd en putsduk för silver eller flytande silverputsmedel om ringen har många detaljer eller om ytan är matt.
Har ringen ädelstenar ska du använda flytande putsmedel för juveler.
Har ringen pärlor ska du inte använda något rengöringsmedel alls. Ljummet vatten och en mjuk trasa. 
Läs mer om skötselråd för silverringar HÄR

Förvara dina silverringar rätt

När du köper en ny ring i en butik får du förmodligen den levererad i en ringask. Förvara ringen i denna ask. Förutom att asken skyddar ringen mot repor och oxidering är det roligt att ha originalaskar till dina silverringar som en påminnelse om vart du köpte den. Det höjer också värdet på ringen vid en eventuell framtida försäljning. 
Du kan också förvara dina silverringar i påsar som sidenpåsar eller tygpåsar. Det är viktigt att påsen andas. Smyckesskrinet är ett annat givet förvaringsalternativ. Utbudet av smyckesförvaring har blivit större på senare tid och kan vara en fin inredningsdetalj. Tänk på att placera ringarna med mellanrum så att de inte repar sig mot varandra. Förvaringen ska också gärna ha lock så att silverringarna håller sig vita och fina. 


 RINGAR TRENDER

Att peka ut specifika trender för just ringar är inte helt lätt. Utbudet och variationen är enorm och det finns flera stilar och trender som är aktuella samtidigt. Ofta är ringar mycket personliga och har mer symbolik och betydelse än andra smycken. 
En trend som ändå sticker ut och är "top-of-mind" är den stora silverringen. Ringen bärs ensam och designen är stilren och minimalistisk. Särskilt framträdande är stora ringar med släta ytor och mjuka organiska former. 
En annan trend inom ringar är ring stacking. När du kombinerar flera ringar skapar du en personlig ringlook som är enkel att variera och förändra. En ring stack består av flera ringar staplade på varandra men du kan också skapa ring stacking med många ringar utspridda på flera fingrar. 
Den punkiga looken är också en trend som sticker ut. Ringar med nitar och spetsar i lyxig design syns hos de stora smyckeshusen. 
Sammanfattningsvis är det den personliga mixen av ringar som är trenden. Bär ringar som betyder något för dig. Blanda former och metaller. Variera hur du bär dina ringar genom att bära en ensam stor silverring ibland och maxa med flera ringar ibland. 


KÖP SILVERRINGAR FRÅN MILA SILVER
Historisk fakta

Människor i alla kulturer och i alla åldrar bär ringar. Ringen är det smycke som kanske har störst kulturell betydelse. Ringen kan vara en symbol för giftmål, klass, tillhörighet eller som modeaccessoar. I den senare kategorin finns det en uppsjö av olika ringmodeller.

💖
/ Mila Silver